20 Kasım 2016 Pazar

Ruhum Kapkara

Bu konuyla ilgili önce konuşmayayım dedim. Sustum. Zira konuştukça sinirleniyorum.

Sonra iki kelam edeyim istedim. İstedim istemesine lakin sinirimden küfreder miyim acaba diye düşünmeye başladım bu seferde.

Daha sonrasında da dedim ki hadi biraz zaman geçsin sinirim yatışsın, ondan sonra konuşurum. Fakat sinirimin geçmesi bir yana düşündükçe deliriyorum arkadaş. Anladım ki sinirim minirim geçmez benim. 

Sonra bir aydınlanma. Çok şükür üzerinden bin asır da geçse, sinirim geçmiyor. Bin şükür ki her düşünüşümde beynim yanıyor, içim sıkılıyor, deliriyorum.

Konu ise ruhumun bu konudan müzdarip kapkara olması. Darlanmam, Fenalaşmam. Küfretmem ve daha bir sürü şey. Sizler de ruhunuz kararmasın istiyorsanız bu yazımı okumayınız lütfen.

Çünkü bu sefer, sadece bu sefer, bu yazıyı okunsun diye değil, içimden birazcık atabilmek için yazıyorum.

Ülke çalkalanıyor günlerdir. Günlerdir yer yerinden oynadı ve bizler BİRİLERİNE bir şeyler anlatmak için yırtınıyoruz. Valla yırtınıyoruz. Yırtınıyoruz yırtınmasına da olan yine bizim sinirlere oluyor. Nato mermer nato kafa insan kılıklılara ne anlatacaksınız.




Yahu koskoca ülkenin tartıştığı konuya bakar mısınız? Koskoca ülke koskocaman bir saçmalığı tartışıyor günlerdir.

Saçmalık diyorum çünkü konu absürd, saçma. Bu konunun tartışılması bile yersiz ve gereksiz.

Neden???

Bazı konular vardır tamamen kişinin bakış açısına bağlıdır. Hayatta her zaman savunduğum bir şey var. Bunu bütün ilişkilerimde uyguluyorum, uygulamaya çalışıyorum. Gerçekten yürekten inanıyorum buna. O da doğrunun tamamen bakış açısına bağlı olması gerçeği.

Hani derler ya. Kime göre, neye göre doğru diye. Hah işte ondan bahsediyorum.
Benim kendi adıma yanlış gördüğüm ve yanlış bulduğum bir şey, bir başkasına göre doğru olabilir. Bu nedenle tek çözüm yolu olmadığı gibi tek doğru da yoktur bana göre.

Kesin cevaplı işlem sorularını çözerken bile 2+2 = 4 gibi, öğrencim başka bir cevap söylese de yanlış demem. Bu şekilde çözdüğünde evet senin çözümünle sonuç bu çıkıyor ama bak aslında bu soruda böyle bir çözüm uyguluyoruz diyorum.

Testleri kontrol ederken bile yanlış soruların yanına eksi koymam ben. O kadar yani. Boş geçerim onun yanını. Çocuk bilir ki, bu sorunun cevabını bu çözüşünde doğru verememiş, biz tekrar göz atmalıyız bu soruya. Doğru yaparsa artısını alır. Yapamazsa ben anlatırım, yanına koca bir tik atarım (yine eksi koymam). Böylece hatırlasın isterim onu beraber çözdüğümüzü.

Kısacası (gerçi pek uzun oldu ama bakış açımı anlatmak istedim) her konu tartışmaya açıktır benim nezdimde.

Açıktır da, bu konu değil efendim. İmkansız. Olamaz. Bu konunun tek bir doğru yanı var çünkü. O kadar basit.

Tartışılan konuya bakar mısınız? Ne kadar aciz ve acınası insancıklarla dolu bir ülke olduğumuzu gözümüze gözümüze sokuyorlar bir daha.

BİRİLERİNE TACİZİN, TECAVÜZÜN, ÇOCUK İSTİSMARININ KÖTÜ OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ.

Bazıları bunu tartışılabilecek ve üzerinde uzlaşmaya varılabilecek bir konu olduğunu zannediyorlar çünkü.


Bazı Allah'ın belaları, empati yoksunları, vicdansız pislikler bu konuyu tartışmamıza neden oluyorlar.

Koca koca adamlara, kadınlara çocuk istismarının kötü olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. 


Gerçi neden bahsediyorum ki ben. Çocuğu, kadını, erkeği geçtim. 

Biz damacanaya, tavuğa, köpeğe, kediye, ağaca, banka hallenen ve tecavüz eden, insan müsveddesi pisliklerle dolu bir ülkeyiz.

Yazdıkça yazıyorum, yazdıkça sinirleniyorum. Sizler de yazıyorsunuz. Biz ve bizim gibiler yazıyor zaten ancak. Bizi biz anlıyoruz ne yazık ki. Bizi bizden başkası dinlemiyor, okumuyor çünkü.


Açlık kötü kısacası. Çok kötü hem de. Her konuda demek istiyorum. İnsanın gözü, gönlü tok olacak.
Kadın denilince değil, herhangi bir objeye bile hallenebilen bu insanlardaki açlık oldukça, nefsi kontrol etme gibi bir düşünceleri olmadıkça bunları göreceğiz. 

Yine sinirim başıma vurdu. Yazdım da yazdım. Aklımdan gitti şuan yazacaklarım. Daha da ne yazacağım gerçi.
Okuduysanız gözlerinize, yüreğinize sağlık.
Sevgiler.


28 yorum:

  1. Ne denilebilir ki, dikkate alınması gereken cümleler bunlar. Ne yazık ki kötü günlerden geçiyoruz. Umarım herşey düzelir.

    Kaleminize sağlık, efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz bir ümit bekliyoruz bu günlerin geçmesi için. Teşekkürler efendim :)

      Sil
    2. Teşekkürler benden, efendim :)

      Sil
  2. Ülkenin gündemini değiştirmek için uğraştıklarını bile düşünmüş bulunmaktayım. Bu kadar abuk bir şeyi daha mantıklı açıklayamıyor kafam. Allah hepsinin cezasını versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende düşündüm aynı şeyleri sevgili Handan. Bekleyip göreceğiz, bakalım altından nasıl bir saçmalık çıkacak.

      Sil
  3. Gerçekten 3 gundur ben de krizlerdeyim. İsin garibi bu durumu tecavuz degil istismar diyerek akillari sira yumusatmaya çalışıyorlar. Biseyleri savunacagiz derken beyinlerini vestiyere birakiyorlar.. boyle bir adilik baska kac ulkede meclis sofrasina tasiniyor merak ediyorum dogrusu delirmemek elde degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde değil gerçekten de. Sonunda hepimizi delirtip, birbirimize kırdıracaklar. Çok az kaldı çok..

      Sil
  4. Tebrik ediyorum İpek'ciğim, o kadar iyi anlatmışsın ki, daha da nasıl anlatılır bu konu bilemiyorum. Ekleyecek bir şey yok, tek şey Ekşi Sözlük'te konunun uzmanı biri yazmış (uzmanı derken doktor muydu, avukat mıydı, şu an bakamadım) bu rezil kepazeler kendilerini savunmak için üç-beş tane kadını örnek göstermişler. İşte bu kadınlar küçük yaşta evlenmişler, hatta çocukları olmuş ama kocaları hapisteymiş bu yüzden. Şimdi konunun uzmanı bunu Ekşi Sözlük'te o kadar iyi anlatmış ki, bir kere bu kadınların büyük çoğunluğu Roman'mış. Romanlar da ahlak anlayışını uzun uzun anlatmış, örnekler vermiş, bunları baz almanın yanlışlığı hemen ortaya çıkıyor, yani öyle tiplermiş ki mesela birinin çocuğu olmuyorsa, pıt diye kendi bebeğini ona veriyor! Çocuk yaşta anne olmuş biri bebeği ağlayınca "Sus lan orospu çocuğu!" diye azarlıyor. Okurken gözümün önüne Hindistan, Bangladeş gibi geri kalmış ülkelerin sefil mahalleleri geldi oralarda da böyle kendi daha çocuk anneler vardır, sefalet içinde yaşarlar güya aile!!! Birbirlerine galiz küfürler, çocuk yaştakilere sulanmak bunlarda normaldir!! O yüzden o kadınlar da başlarına geleni NORMAL SANIYORLAR. Farklı bir çevrede yetişse, büyüse belki okuyacak, 25'inden önce evlenmeyecek, çocuğuna da iyi bir anne olacaktı ama nerede. Yani böyle uç ve sapkın örneklerle kendilerini savunuyorlar. Ne diyeyim özürleri kabahatlerinden büyük. Romanları aşağılamıyorum yanlış anlasılmasın, namusuyla, dürüst çalışan insan başım üstüne ama hırsızlık, kapkaççılık, fuhuşla geçinenlerin çoğu maalesef ahlak EROZYONUNA uğradığından 13 , 14 yaşındaki kızlarını da koca koca adamlara para için, iki bilezik için satmakta mahzur görmezler. O çocuk da büyüyünce hep öyle bir çevrede yetiştiğinden şimdi tutmuş "Biz mağduruz, benim kocam tecavüzcü değil, yasa iyi oldu" diyerek bunları haklı çıkartmaya uğraşıyor. Bilmeden tüm hemcinslerine kötülük yapıyor zira cahil.

    Kalemine, yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna çok teşekkür ederim ablacım. Zaten olay senin dediğin gibi cehalete dayanıyor. Onlar şuan mutlu olabilir ama çözüm değil bu. Dev gibi bir saçmalığı görmezden gelme. Sen onları yine hapse et, yine cezalarını çeksinler. Geri kalanlara da iş bul, eğit, yardım et, bak bakalım ondan sonra hala aynı mı düşünüyorlar. Değil mi ama? Ne olacak bilemiyorum valla artık. Elimiz kolumuz bağlı, bu insanlar gözlerini açsın diye içimiz sızlaya sızlaya oturuyoruz.

      Sil
  5. İçler acısı. İnanılacak gibi değil. Tam anlamıyla eller gider Mersin'e biz gideriz tersine sözünü yaşıyoruz. Ne odu insanlara? Nasıl gözler içine bakarak çocuk, daha çocuk, hani ayakkabısını giyemez, kendi başına yemek yiyemez çocuklar için neler neler...... Yazılamıyor gerisi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılamıyor gerçekten de. Söylenecek bir dolu söz var ama boğaz düğümleniyor insan düşündükçe.. Ağlanacak haldeyiz.

      Sil
  6. Yazmamaya başkasıyla konuşmamaya çalıştım; çünkü kendime hakim olamıyorum.bu kadar basıl küçülebilir nasıl rhat ettirir vicdanını insanoğlu bilmiyorum, havaya savuruyorm küfürleri, aman ha camiye ayakkabyla girip, başörtülü bacımın yolunu kesmesinler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru dediniz. Aslında hata bizde bunları böyle söylüyor, yazıyoruz. Hiç yakışıyor mu aslında okuyup, sorgulamak bu olan biteni. Hem de kadın halimizle..
      Allahlarından bulsunlar diyorum, diyorum da işte.. Anladınız siz :)

      Sil
  7. Yavrum ben, sen, o ve çıldırırken biz, ülkemiz ne hale geldi. Tecavüz ya bu... fiilen zorla sapıklıkla çocuğa hayvana kadına işlenen büyük suç ve çare=== Evlendirmek.
    Biz aptalız bizden ne bekliyorsunuz. Gaflet, dalalet ve hatta tüm insanî değerlere ihanet cürmü işliyoruz, işinize gelirse diyor hasta beyinler , bizden ne hükmü çıkar? bizden hakim mi olur? diyorlar resmen. Çocuğuna tecavüz edeni sen kendi hükmünle hallet demek bu. Yaradan ne kadar sabırlı, ama galiba biz çatlamak üzereyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ablacım evet. Biz çatlamak üzereyiz gerçekten de ve ben de bundan korkuyorum zaten. Çünkü bir gün öyle bir çatlayacağız ki..

      Sil
  8. merhaba :) takibe aldım sizi bir merhaba demeden gidemedim

    http://hayatakarsidurmak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Yorum yapacak halim bile yok:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler benden.. Çok iyi anlıyorum, derman bırakmadılar resmen.

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Söylenecek çok şey var ama bir o kadar da yok gerçekten :(

      Sil
  11. Neyse ki yönerge onaylanmadı resmen azınlıkta olmadığımıza sevindim kafasını kuma gömenler için ise üzüldüm . Günlerdir insanlara bu önergenin doğru olmadıgını anlatmak zorunda kalıyoruz geldiğimiz nokta içler acısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle. Tartışılacak binlerce önemli konu varken, tartışılması bile yersiz bir konuyu açıklamaya çalışıyoruz resmen.

      Sil
  12. Tartışmaya açık olmayan konuyu tartışıyoruz dimi. Yazık. Çok doğru dile getirmişsin. Yazmakla da iyi ettin. Yazmasaydın dile getirmeseydin kim bilecekti. Susma sustukça sıra sana gelecek.. Bağırmak lazım hemde en gürültülüsünden. Susulacak konu değil çünkü. Nasıl olurda yasa tasarısı olarak karşımıza çıkar böyle bir şey. Yazık ki ne yazık. Türkiye'nin tartıştığı konuya bak.. Daha neler göreceğiz Allah bilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin acı yani artık bu tarz önerileri gördükçe şaşırmıyoruz bile. İşte bu çok daha acı. Burası Türkiye diyoruz, halimiz acınası durumda gerçekten de.

      Sil
  13. Sonu gelmiyor maalesef . Her seferinde gündemi baska yöne cekme manevrasi oldugunu düsünüyorum ama zihniyet de bu ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilk aklımıza bu geliyor gerçekten de. Çok kötü durumdayız cidden, çok. Zaten şu cehaletleri bir bitse, rahat edeceğiz ama nerdeee..

      Sil

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz.