2 Kasım 2016 Çarşamba

Ne Yapıyorum?

Efendim bu aralar neler yapıyorum?

Okuyorum.
Vakit buldukça okumaya çalışıyorum. Bol bol kitap okuyorum. Günde 50 sayfa gibi bir hedefim var. Her gün kitaba vakit yaratmaya çalışıyorum. 
Evlenmeden, çalışmadan önce çok okurdum. Şimdi mesuliyetlerin bu keyfimi almasına izin vermek istemiyorum.

Tatlı yapıyorum. 
Mutfağı hiç sevmeyen ben, mutfakta yemek yapma mecburiyetini sevmediğimi fark ettim. Meğer mutfağı değil, zorunluluğu sevmiyormuşum :)
Oysa yeni tarifler denemeyi, özellikle de tatlı yapmayı çooook seviyormuşum.

Özel derslerim var. 
Onlara gidiyorum. Öğrencilerimi çok seviyorum. O kadar tatlı, iyi yürekli ve daha yolun o kadar başındalar ki.. Onların bu masumiyetlerine ve enerjilerine bayılıyorum.

Okula gidiyorum. 
Doktoraya başlamak bana o kadar enerji verdi ki.. Tekrar hayallerime beni yaklaştırdı. Doya doya değil elbet ama gıdım gıdım da olsa yudumluyorum bilgiyi. Orada da öğrencilerim var. Onların mesleklerini öğrenme isteklerine de, isteksizliklerine de bayılıyorum.

Ön yargılarımdan kurtulmaya çalışıyorum.
Kendi kendime alternatif gelir kaynakları yaratmaya çalışırken, neden bu kadar memnun olduğum, kullandığım ve üstelik bir network şirketi olan LR işini denemiyorum ki dedim. Sorunun network şirketi olması ve ön yargılarım olduğunu fark ettim.
O halde sorunların üstüne gidip, ön yargılarımı yıkmak istedim. Şimdi LR'a iş olarak bir şans veriyorum.
İlgilenenler buraya lütfen :)

Keşfediyorum.
Daha 2 aydır burada olmama rağmen, her gün bloga girmeye çalışıyorum. Takip ettiklerimin yazıları okuyorum. Ve bloglardan keşfettiğim insanları işaretledim. Her gün birinin bloguna girip, yazılarını okumaya, ilgimi çekerse takip etmeye çalışıyorum.
Her gün bir yeni blog yani :)

Şükrediyorum.
Ve hayata her gün uyanabildiğim, sağlıklı olduğum için, başımı sokacak bir yuvam, karnımı doyuracak lokmalar, sırtımı yasladığım bir ailem, elimi tutan bir eşim, bana karşılıksız sevgi gösteren kedilerim, birlikte gülüp ağladığım dostlarım için şükrediyorum.

İşte bu aralar günler böyle geçiyor.
İpekten sevgiler :)

34 yorum:

  1. Sonuncusu çok iyiydi, efendim :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel şeyler yapıyorsun öyle :) Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  3. Bunca meşgalenizi daha iyi tanıyacağım, öğreneceğim sizi takip etmekle. Merhaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ve hoşgeldiniz :) Ne güzel sözler bunlar :)

      Sil
  4. ne kadar güzel şeyler yapıyorsun :D

    YanıtlaSil
  5. Aldığın keyif sonsuz olsun :) Deepten geldim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hepimizin olsun ve hoşgeldin :)

      Sil
  6. Hep böyle güzel olsun hayatın, çok tatlısın sen :)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel. Full time, dopdolu geçiyor günlerin :) Okumaya da zaman ayırman ne güzel canım ya. Allah bol enerji versin sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimize versin canım benim. Hayattan tat almak esas güzel olan :)

      Sil
  8. Dolu dolu yaşıyorsun maşAllah istikrarlı olman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  9. Yaşasın mutfak sevmeyen biri daha varmış bu dünyada:)))))ben de sevmiyorum. Hem doktora da yapıyorsan zaten zor olur, başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim. Sevmiyorum pek gerçekten de, işte arada sevdiceğime mızıldanıyorum o yapıyor, arada annesine gidiyoruz, arada da ben yapıyorum mecburen :)

      Sil
  10. En güzelini yapıyorsun hayatı yaşamak gibisi yoktur yola devam güzel paylaşım teşekkürler :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için. Sevgiler :)

      Sil
  11. Elif, kibar, duygulu Elif, ben bu gecemi sana ayırdım. Birbirimizi göremesek de insanların ne kadar samimi olup olmadıklarını anlayabiliyorum. Zaten az bir zaman yetiyor bunun için.
    Bir de soyadı benzerliği olabilir. Ablamın kızının soyadı eşinden dolayı Durmaz. Hep merak ediyorum. O aileden misin acaba diye. Keşke akrabam olsaydın :)
    Ne kadar güzel program çizmiş ve başarı yolunda ilerliyorsun canım. Allah mutlu etsin, evlenmişsin de. İyi ki seni tanıdım Elif. Sevgilerimle yavrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacım.. Ben de iyi ki seni tanıdım diye düşünüyorum biliyormusun? Güzel gözlerin ve güzel yüreğinin beni tanımladığı şeyler için çok teşekkür ederim. Sevgimiz ve hislerimiz karşılıklı inan.
      Blog yazmadan önce anlamıyordum insanlar nasıl bu kadar samimi konuşuyor diye. Ama burası o kadar farklıymış ki, gerçekten de tanımadığın insanlarla arkadaş, aile oluyorsun. Ben de senin bir kızın olurum ablacım, her gerçek akraba akraba mı sanki :)
      Benim soyadımda evlenince Durmaz oldu. Yılmaz'dım, Durmaz'a geçiş yaptım :)

      Sil
  12. Bugün gerçekten internette sorun var Elif kızım. Ben yorum yazdım diye hatırlıyordum, olsun yine yazarım. Hikayen çok güzel, başarı yolunda ilerlemen hele çok takdir ettim seni. Yuvanı da kurmuşsun. Allah mutlu etsin canım. Bir de soyadı benzerliği olabilir ama keşke uzaktan da olsa akraba olsak. Ablamın evli kızının soyadı Durmaz. Adı da Mine.
    Bir de kedicikler. Bizde de dört tane var. Bloğumda da hikayeleri. Başarılarının devamı ve mutluluk dileklerimle Elif.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi yorum ablacım. Bir üstte hemen ama sen ve yorumların beni çok mutlu ediyor. Bu yüzden bunu da yayınlıyorum iznine sığınarak.
      Alla hepimizin yuvasını daim etsin ablacım, hele ki bizim için hayırlı olan kişi ile evlenmişsek. Ben ok şükür 2 yıldır her gün öyle yapmışım diye hissediyorum, umuyorum daha nice 2 yıllar böyle hissederim ve hissettiririm.
      Biz de kedileri çok seviyoruz. Şimdilik 2 taneler. Biri büyük, biri minnak daha. Bir bahçemiz olursa köpekte istiyoruz.

      Sil
  13. Hayatınızda monotonluk yok en azından ve yeni şeylere çok açık birisiniz. Denemeyi ve öğrenmeyi seviyorsunuz. :)) Bende her fırsatta kitap okumaya çalışıyorum. Umarım hep böyle heyecanlı ve dolu dolu bir yaşamınız olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle umuyorum :) İnsan öğrendikçe, öğrettikçe, paylaştıkça, yürüdükçe insan. Hiç durmamamız, oldu tamam demememiz dileğiyle :)

      Sil
  14. İşte hayat budur dedim okuyunca yazını;) Ben de mecburiyetlerden sıyrılalıberi benzerini yapıyorum.Mutluyum, mutlusun, mutlu;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İnsan bu koşuşturmacalarda kendini kaybetmedikten sonra koşturmak ve hayatın içinde olmak güzel her zaman :)

      Sil
  15. Sen mutfak için neleri düşünüyorsan bende şuanda okul için onu düşünüyorum.Çok baygın olurdum ama bazım hocalar derste devam zorunluluğunu kaldırınca anladımki sorun dayatmaları okul değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep zorunluluklar, mecburiyetlerden bunlar :) Mecburiyet kalkınca ne güzel oluyor oysa :D

      Sil
  16. İşte burayı bu yüzden seviyorum. Bende, sizde, onlarda, herkes de yazabiliyor. Yaşı, yeri ve zamanı yok. Kimseye bağlı kalmadan tıpkı ipi kesilen tesbih gibi cümleler ard arda geliyor. Ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz, başarıyorsunuz. Sevgiler efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Çeşitlilik oldukça, farklılıklarla hayat güzel zaten :) Sevgiler

      Sil
  17. Ne kadar güzel hedefler ♥
    Hepsi çok güzel, ilham veriyor insana...
    Sevgiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Elif neden bilmiyorum sen çok gülümsettin beni bu akşam biliyormusun :)
      Valla bak.. İçimi çok huzur doldurdun. Neden bilmiyorum hiç.
      Teşekkürler :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz.