26 Ekim 2016 Çarşamba

Nedir Şu LR?

Sizleri önceki günlerde bahsettiğim, benim hayatıma mucizevi bir şekilde dokunan o marka ile tanıştırmak istiyorum. Efendim kendilerinin adı LR.

Belki daha önceden duymuşsunuz, görmüşsünüzdür, belki birileri size anlatmış ama sizin ilginizi çekmemiştir, burun kıvırmışsınızdır falan :) Bu aralar bayaaaaa bi yayılmaya başladı çünkü. Duymadıysanız da şimdi duymuş oldunuz.

Peki kimdir, nedir bu LR ve hayatıma nasıl girdi kısacık bahsedeyim.

 - Efendim LR bir Alman firması ve markası. 1985'te kurulmuş. Ürünleri Almanya'da üretiliyor ve satıldığı ülkelere yollanıyor. 30 ülkede ürünlerinin satışı var. Bir ülkede biziz :)

 - Bu ürünleri öyle marketlerde, mağazalarda, çerde çöpte bulamıyoruz. Çünkü kendileri bir network firması. Ürünleri iş ortakları vasıtasıyla satıyor.
Peki bu satış biçimi neye yarıyor?
Efendim, biz bu sayede ürünleri baya bir ucuza alabiliyoruz. Arada aracı, o, bu olmadığı için fiyatları marketten aldıklarımız ile aynı hatta bazen daha da ucuz. Uygun fiyatlı ürünleri de, az biraz pahalıları da var elbet :)

 - Ürünler bitkisel. Tabii ki %100 bitkisel değil. Sonuçta ambalajlama söz konusu. %100 değil ama %99.999999 falan bitkisel. Çünkü ürünlerin raf ömrü olmasını sağlayan kimyasal oranı çok çok çoooook az miktarlarda.
Yani alırsanız fazladan stoklu mutoklu almayın. Bitsin tekrar alırsınız.
Aaa bir de içindeki bu minimum kimyasallar piyasadakilerden farklı. Yani zararlı, kanserojen bişi yok.

 - Aaa onay belgelerini unutuyordum.
Açıkçası bu zamana kadar aldığım ürünlerde bu onay belgelerine hiç dikkat etmemiştim. Artık ediyorum.
Ürünler Dermatest, Fresenius gibi bağımsız onay kuruluşlarından onaylı.

Yazı uzuyor farkındayım ama bu onay kuruluşlarından bahsetmek istiyorum. Bu konularda azıcık minicik tembelim. Belki siz de araştırmaya üşenirsiniz diye minnak bi açıklama yapmak istiyorum.

- Şimdi şirketler bu kuruluşlara gidiyor, diyorlar ki ben bunu bunu ürettim, içinde bunlar var, bir de siz bakar mısınız? Bu kuruluşlarda ürünleri alıyor, kendi laboratuvarlarında inceliyor, içindekiler gerçekten doğru mu diye, sonra üretim yerlerinden elde ediliş biçimlerine kadar prosedürlerine uygun mu ona bakıyor uygunsa mührü veriyor. Ama iş bununla da bitmiyor. Düzenli olarak kontroller devam ediyor. Üstelik toplu habersiz alımlar yapıyorlar hala dedikleri gibi mi ürünler diye. Bir yanlışlık olursa mühür hoooop geri alınıyor.

- Dermatest onayı -ürünlerde alerjen hiç bir madde yok demek. Tabii sizin o üründeki bir maddeye alerjiniz varsa o ayrı. Dermakozmetik ürünler yani.

- Fresenius onayı ise gıdalara veriliyor. Fresenius dünyada yapay kan üreten, serumları kontrol eden ve diyaliz merkezlerinin açılışı için onayı gereken tek kurum.

İş ciddi yani :)

Buraya kadar okuduysanız süper. Neredeyse geldik sonuna :)

 - Hayvanlar üzerinde test yapılmıyor.

 - Bir de avrupa kozmetik derneğine üye tek network firması. Üye bandında Chanel, Clinique, Estee Lauder, Biotherm, Lancome fln var.

Bu bayaaaa bir uzun oldu. O halde bir sonraki yazım ben bu firmayla nasıl tanıştım olsun.

Hepsini okuduysanız. Süpersiniz. Ellerinize, gözlerine, yüreğinize sağlık :)


15 yorum:

  1. İş baya ciddi desenize :)

    YanıtlaSil
  2. Doğal olması iyi efendim :)

    YanıtlaSil
  3. Güzelmiş yaaa... Bir bakmak isterim... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buradan her hafta deneyimlediğim bir ürünü paylaşmaya çalışacağım görseller ile. Daha da detayını merak ederseniz yardımcı olmaya çalışırım elbette :) Hele ki İzmirdeyseniz :)

      Sil
  4. Doğal olması ilgimi çekti. Alman firmalarından aldığım ürünlerden hiç şikayetçi olmadım. Bunu da deneyeceğim. Teşekkürler önerin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir laf duymuştum çok hoşuma gitmişti. Almanları kimse sevmez ama Alman ürünlerini herkes çok sever diye :) Gerçekten de doğruymuş. Bence de dene canım. Neredeyse her ürününü kullandım, her biri birbirinden güzel çıktı. Networkle satıldığı için mağazalarda yok ama etrafında belki iş ortağı olup kullanan vardır, bir bakarsın :)

      Sil
    2. Almanları kimse sevmez kısmısına kesinliklen gatılmıyorum. :P Bendeniz Almanya'da doğma büyüme bir gurbetçi çoocuuu olaraktan Almanları da severiiim, kalite anlayışlarını da severim, disiplinlerini de. Almanlar iyidir mirim, bakmayın siz bilir bilmez konuşanlara. ;)

      Sevgiler efenim... :*

      Sil
    3. :) Bu dediğini tabiisi de göz önünde bulundurucam bundan sonra. Gerçi benim de yarı alaman bir arkadaşım var. Az biraz deli olmanız dışında, her şey normal görünüyor :)

      Sil
  5. lr bilmiyom ama instada feyste gördümdü. izmirlisin ha benim gibi. istanbulda yaşayan izmirliyim ama seni izmirli blogçularla tanıştırırım yaa. begonvil sokağı, demirkadın demir, yaşayan anılar meselaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa tanışayım tabii ya. Negzel olur :) Ben de bi lr biliyorum zaten. Başkaca da bi kozmetik bilgim yok :D Nerdeki o face grubu, geleyim ki bende :)

      Sil
  6. facebook ta da blogçular gruplar halinde birlikteyiz. gel orda da yayınlarsın ki yazılarınıı :)

    YanıtlaSil
  7. ya bloguma baksana yanda bak feys hesabım var ki, oraya gel, sonra da;

    blogger derneği
    blog yayın/paylaşımı
    bloglu yorum
    blog atlası

    feys gruplarımıza istek gönder. orlarda da yazılarını yayınlarsıın kii :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz.