24 Ekim 2016 Pazartesi

Hayatımın Mucizesi

Bloguma yeni bir kategori ekliyorum. Kendime hayırlı olsun :)

Neden ekliyorum? 'u birazcık sabredip okursanız aşağıdaki satırlarda bulacaksınız.

Efendim, benim cildim baya sorunlu bir cilt (hangimizin değil ki?). Kendimi bildim bileli cildimle uğraşıyorum. Küçükken kafama çok takıp her gün ağladığımı bilirim. Büyüyünce de her gün ağlamayı bıraktım ama kafama takmayı bırakamadım bir türlü.

O kadar kuru, o kadar kuru bir cildim vardı ki, kuruluktan ellerim ayaklarım çatlar, sızım sızım sızlardı. Yanaklarım, çenemin yanı, burun kenarlarım falan pullanırdı. Fakat bu kuruluğa karşı T bölgemde yağlı mı yağlı. Çok olmasa da sivilceler bir geliyor bir gidiyor. Çok değil ama derin. Geldi mi iz bırakıyor, deliriyorum. Tabii serde ergenlik var :)

Kullanmadığım krem, bitki, sabunuydu, bebe bilmemnesiydi kalmadı. Gezmediğimiz dermatolog da kalmadı tabii. Ciddi söylüyorum, her şehirde en az bir kaç tane dermatologa uğradık (babam askerdi, o nedenle çok şehir değiştirdik, çok fazla taşındık) ama bir türlü şu kahrolası kurumaya çare bulamadık.

E tabii zamanla pes ettik.

Gel zaman git zaman, ben üniversiteye girdim. Bölüm biyoloji. Oydu buydu derken cildimin probleminin ne olduğunu öğrendim. Üzülsem mi ağlasam mı!

Benim sıkıntım genetik. Cildim kuru değil, nemsiz arkadaşım nemsiz! Nem tutmuyor. Yani cildin nem tutmasını sağlayan gen bölgesi çalışmıyor, nem tutmaya yarayan enzimi salgılayamıyor, bu nedenle yüzüm, kolum, oram buram susuz, suya aç.

Ben bunca zaman kuru cilt diye dayatılan yağ dolu kremleri sürüp azıcık rahatlarken, cilt altı yağ dolup sivilce - siyah nokta yapıyor tabii. Sorun yağda değil ki, su da.

Sonrasında bunun kendi cildini kuru zanneden bir çoklarının başına geldiğini farkettim. Siyah noktalarınız, sivilceleriniz varsa, T bölgeniz yağlıysa ama yüzünüz kuruyorsa cildiniz kuru değil arkadaşlar, sadece nemsiz. Deri altındaki nem dengenizi düzenlemeniz gerekli. Hepsi bu.

Tabii cildiniz bu şekildeyse sizin işiniz çok daha kolay. Cildinizde su var ama dengesi bozuk. Fakat bende o da yok.

Baya bir uğraştım. Ucuzundan pahalısına almadığım krem, markalısından markasızına denemediğim ürün kalmadı. Ama sonunda buldum. Benden mutlusu yok. 1 yıldır kullanıyorum. Çocuklar gibi şenim.

Ne olduğunu ilerideki yazılarımda açıklayacağım.

Tabii problem genetik olunca ortadan yok olması gibi bir şey söz konusu değil. Ama şu görüntü ve rahatlık bile benim için mucizevi olunca tabii markanın her ürününü kullandım ve deneyimledim. Şimdi diğer markalar ağızlarıyla kuş tutsa da umrumda değil :) Ben resmen tutkunuyum bu ürünlerin.

Şimdi de deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Belki sizin de hayatınıza bir yerden dokunur.

Beklemede kalın :)




16 yorum:

  1. Cilt sorunları ve biyoloji ilginç ve güzel bir tesadüf olmuş. Yeni kategoriniz hayırlı olsun, efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum efendim :) Umuyorum ki güzel olur.

      Sil
  2. Benimde cilt leke problemim var:( Bir sürü şey denedim ama bir çözüm bulamadım:( En azından siz cildinizi rahatlatan bir şey bulmuşsunuz... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben lekelerden de çukurlardan da kurtuldum sonunda. Paylaşacağım görselleri. Belki siz de size yarayacak bir şeyler bulursunuz. Kimbilir.. Sevgiler :)

      Sil
  3. İnsan sıkıntısının çözümünü bulunca çok seviniyor gerçekten. Hayırlı olsun canım. Tabi ki benim cildim de problemli. Ben de çözümü doğal zeytinyağı sabununda buldum :) Her cilt ve bakımı insanın kendine özel oluyor. O yüzden biraz deneme yanılma yoluyla bulunuyor galiba. Sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tabii her insan gibi her ciltte farklı. Oh seninde kendine yarayanı bulmana sevindim :) Herkes kendine yarayanı bulsun, mutlu olsun, sıkıntılar bitsin :)

      Sil
  4. Merakla ürünü bekliyorum çok faydali bir yazi olmuş gerçekten bilgilendirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. İlk fırsatta paylaşacağım :)

      Sil
  5. Her harfine kadar kusursuz bir bilgilendirme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil
  6. İpek'ciğim kremlerin vs. yanısıra bol su içmek - eminim biliyorsundur gerçi- ama yine de söylemek istedim. Bol derken öyle 2 -3 bardak yetmiyormuş cilt kuruluğuna iyi geliyor diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum da çok iyi olduğum söylenemez bu konuda :( Bu yıl ki hedeflerimde günde düzenli olarak 2 litre su içmek var. Azimliyim, başaracağım :)

      Sil
  7. Merhaba,
    Cildinizin bu kadar kuru olmasının nedeni acaba ırsi bir hastalık olabilir mi?
    Umarım cildiniz bi an önce sağlığına, istediğiniz düzeye ulaşır, yukarıdaki yorumda yazmışsınız su içtiğinizi ama ben yine de yazmak istiyorum.

    Kendi ablamdan biliyorum, ablamın da cildi çok iyi değildi, sonra düzenli olarak günde 3 litreye yakın su tüketmeye başladı, inanır mısınız bir süre sonra cildi sanki yeni doğmuş bir bebeğin cildi gibiydi. Su içmeyi önceki gibi azalttı cildi tekrar eskisi gibi olmaya başlamıştı, demek istediğim su, cilt için gerçekten çok ama çok faydalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet genetik ne yazık ki benim problemim. Cildin nem tutmasını sağlayan enzimi üreten gen bölgesi çalışmıyor, enzim üretilemiyor ve cildim nem tutmuyor. Su içmeye çalışıyorum, kullandığım ürünlerde yardımcı oluyor ama tabii ki hep dikkat etmem gerekli.
      Dediğiniz doğru ama genetik olsa da olmasa da su kullanımı tabii ki daha da kolaylaştırıyor işimi.
      Güzel yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Ufaktan ufaktan başladım paylaşmaya :) Sonuç aldıkça koyacağım :)

      Sil

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz.